divendres, 10 de setembre del 2010

279. Pluja de bones notícies

Vivim uns dies en que les notícies que rebem són molt positives.
A nivell de mitjans de comunicació, una eina fonamental en qualsevol procés sobiranista, s’anuncien nous passos. Han començat les emissions, en proves, de “Som ràdio”. És una emissora promoguda pel Cercle Català de Negocis i té una identitat clarament independentista. El mateix CCN presentava el llibre “Catalunya, estat lliure” amb una argumentari econòmic en defensa de la independència. Una altra eina que serà a la venda per la diada. També s’anuncia l’aparició del diari “Ara” impulsat per persones de tarannà nacionalista català. Al País Valencià InfoTV ha iniciat una campanya de subscriptors per tornar a emetre.

A nivell polític Laporta ha estat escollit candidat a la Generalitat. És algú molt conegut i el seu pas ajuda, sense dubte, a donar a conèixer l’ideal sobiranista en sectors fins ara impermeables. La seva figura farà que l’independentisme trenqui esquemes i al seu voltant s’ha configurat un equip potent. D’altra banda fins a 73 ajuntaments han signat el “Compromís municipal sobiranista” a Sant Pere de Rodes. A part de l’encert del lloc cal apuntar com és d’important que 73 ajuntaments es declarin moralment exclosos de la constitució espanyola. L’independentisme ha crescut de tal manera que està fent una tisora amb multiples fulles: amb llistes al parlament, des dels ajuntaments, als mitjans de comunicació i al carrer.
De fora també n’arriben de bones noves. L’alto el foc d’ETA suposa un cop pels unionistes que vinculen independentisme amb violència. I no és la única bona nova que ve de l’oest: procés unitàri de l’independentisme basc al voltant d’Adierazi EH que per la diada convoca una manifestació a Bilbao.Curiositat pels qui no barrejen futbol i política: hi anirà l'ex president del Bilbao, J.M. Arrate.  Hi seran Eusko Alkartasuna, l’esquerra abertzale, Alternatiba i Aralar que fins ara es manté al marge del procés. Vuit notícies i totes bones.

4 comentaris:

  1. És bona notícia que el Múrcia elimini el Sant Andreu?He,he,he...
    La VEU del DESERT que de tant en tant es fa sentir.Com Catalunya Ràdio,molt per sentir...i poc per escoltar

    ResponElimina
  2. Es podrà centrar en l'ascens i no en copes monàrquiques.
    A més és una bona notícia pels murcians dels que formo part.

    ResponElimina
  3. Són passos, mica en mica fem camí. A nivell de mitjans, però, encara ens falta tenir un gran mitjà capaç d'arribar a tothom. Quan siguem capaços de crear-lo, llavors sí haurem fet un gran pas.

    ResponElimina
  4. Completament d'acord. Ens cal un gran mitjà però la ràdio pot ser un pas molt important.

    ResponElimina