dijous, 9 de setembre del 2010

278. L’esperit del 10-J es pot repetir per la Diada a Girona i Lleida

Primer va ser Lleida. A iniciativa d’Òmnium Cultural s’ha convocat a les 10:30 una manifestació sota el lema “'Som una Nació. Nosaltres Decidim”. Partirà de l’emblemàtic edifici del Roser fins a la Seu Vella. Hi han donat support PSOE, CiU, ERC, ICV- EUiA, Solidaritat, Reagrupament, CCOO i UGT. La CUP, que cada any ja realitzava la seva pròpia marxa s’ha desmarcat i en mantindrà una de pròpia.
Després ha estat Girona. Sota la iniciativa de l’ADAC s’ha convocat una manifestació amb el mateix lema que ha rebut el suport de CiU, Òmnium Cultural, ERC, ICV, PSOE, i els sindicats CCOO, UGT. La CUP també s’ha desmarcat argumentant que només anirien a una manifestació unitària si demanés la independència. Rcat de Girona ha donat suport a la CUP.
Caldria anar-hi pels mateixos motius que calia anar el 10-Juliol. Allà hi seran els independentistes del futur. És allà, i no entre els convençuts, que hi ha el nostre mercat.

La manifestació de Barcelona, de moment, serà convocada per la Plataforma pel Dret a Decidir, Sobirania i Progrés i Sobirania i Justícia. A més l’indepedentisme rupturista, encapçalat per la CUP, farà una manifestació pròpia. ERC també, tot i que, la poca assistència de l’any passat, (en que l’entorn de la CUP va superar amb escreix la marxa republicana) aconsellava a convocar conjuntament amb les plataformes. Jaume Cabré, recent premi d'honor de les lletres catalanes, clourà la marxa de la PDD.
El vespre del 10 hi haurà fins a 5 marxes de torxes separades a la ciutat comtal: la de Reagrupament a les 19:30, la de l'independentisme rupturista (CUP, Endavant, Maulets,...) a les 20:00, la de la JNC a les 21:00, la de Solidaritat a les 23:00 i la d'ERC a les 23:30.
Algú en dona més?.

2 comentaris:

  1. Tota una tirallonga d'actes que mostren, per desgràcia, que sembla que siguem incapaços d'anar units. Ni tan sols en una marxa de torxes hi pot haver unitat?!

    ResponElimina
  2. Doncs no.
    Si ho mirem del costat positiu fa uns 15 anys no n'hi havia cap marxa de torxes a Barcelona i avui n'hi haurà 5.
    Més divisió o més independentisme?.

    ResponElimina