dissabte, 4 de setembre del 2010

273. Demostració de força de l'independentisme rupturista

Aquesta diada l’independentisme rupturista torna a demostrar una notable implantació territorial. Lluny queden els anys noranta on aquest sector era arraconat per la puixant ERC i els efectes de les massives detencions de 1992. L’any 1996 es va tocar fons. Amb prou feines la Plataforma per la Unitat d’Acció (PUA) i Maulets tenien una mínima estructura. Des de llavors el moviment s’ha refet. Avui la PUA és Endavant (OSAN) i s’han creat una quarentena d’assemblees de Joves aplegades a la CAJEI. Maulets s’ha refet del cop i s’han reactivat l’MDT i el PSAN.

El gran canvi, però, té el seu orígen en els casals independentistes. Des del primer, a Sants, fundat el 1990 i dedicat a Jaume Compte fins a les desenes que hi ha avui. A partir d’un treball lent i pacient han teixit una xarxa social d’on, en bona part, prové la reactivació de les Candidatures d’Unitat Popular. Una quarentena a les darreres eleccions locals i fins a 70 avui dia. També cal destacar l’aparició de les coordinadores d’abast comarcal com l’EIC del Camp, l’EIVOBM del Vallès o l’EIB del Barcelonès.

Tot plegat, des de fa alguns anys, es pot copsar per la diada. Una notable implantació territorial equilibrada. Les manifestacions a Vic, Lleida, Reus, Girona i Barcelona. La participació en les marxes de torxes i les desenes d’actes. Des de l’any passat fins i tot a les Terres de l’Ebre on habitualment l’independentisme rupturista tenia menys força. Aquest any aterren també amb una jornada d’actes a Tarragona. A les comarques de Girona un desplegament notable

En total hi ha actes a Argentona, Banyoles, Balaguer, Berga, Bisbal d’Empordà, Blanes, Bordils, Breda, Caldes de Montbui, Capçanes, Celrà, Figueres, Girona, Gràcia, Lleida, Les Corts, Mollerussa, St Celoni, St Hilari Sacalm, Reus,Tarragona, Tàrrega, Torroella, Tortosa i Vic.

1 comentari:

  1. http://www.radiocatalunya.ca/noticia/demostracio-de-forca-de-lindependentisme-rupturista

    ResponElimina