dijous, 17 de març del 2011

429. L'estat espanyol rep 3 clatellades judicials d' Europa

L'estat espanyol ha patit 3 derrotes judicials allà on el seu control sobre el tercer poder no hi arriba. La primera fou a finals de setembre quan el Tribunal Europeu de drets humans va determinar que un pres basc, Mikel San Argimiro, havia estat detingut, incomunicat i possiblement torturat. El pres va denunciar tortures però l'estat espanyol es va negar a investigar-les. El Tribunal va ordenar al Regne d'Espanya a pagar 23.000,00 € al detingut per no haver realitat una “investigació efectiva” de la denúncia de les tortures. Una sentència idèntica es feia pública el 9 de març de2011 arran de la denúncia d'Aritz Beristain. Altre cop es condemna els espanyols amb la mateixa xifra.

La tercera sentència es feia pública abans d'ahir. El mateix Tribunal condemnava l'estat espanyol per haver violat la llibertat d'expressió. En aquest cas fou Arnaldo Otegi qui fou condemnat a 1 any per “injúries al rei” per dir que era “cap suprem de l'exèrcit espanyol i responsable dels torturadors”. Es dona la circumstància que el tribunal superior basc va fallar a favor d'Otegi però el suprem va capgirar la sentència. El constitucional ni tant sols va acceptar el recurs. Ara el Tribunal Europeu dels Drets Humans ha condemnat al Regne d'Espanya a pagar 23.000,00 € a Otegi per viola la llibertat d'expressió.
Què hagués passat si "El Jueves" hagués recorregut el seu segrest al Tribunal dels Drets Humans?. I si els periodistes als que es va obligar a delatar qui cremava fotos del monarca a Girona?. I el cas Rubianes?. S'acaba la impunitat dels espanyols. 

3 comentaris:

  1. Ja ho diuen els experts, la legislació espanyola és del tercer món. Això de la llibertat d'expressió els hi va gran.

    ResponElimina
  2. Tens raó, el sistema judicial egipci (de Mubàrak) és considerat internacionalment més independent que l'espanyol.

    ResponElimina