dijous, 10 de març del 2011

425. Encontro Irmandiño es transforma en nou partit polític

La tercera assemblea d'Encontro Irmandiño es va celebrar els dies 18 i 19 de febrer. La corrent interna del BNG dirigida per Xosé Manuel Beiras va decidir transformar-se en partit polític. Aquest partit s'inscriurà dins el front de partits gallecs, el Bloque Nacionalista Galego (BNG). La fórmula del BNG, gairebé única a Europa, és d'una flexibilitat màxima. Inclou partits marxistes, de centre, socialdemòcrates i des de fa tres dècades conviuen en certa harmonia. En el BNG cada partit manté la seva estructura i col•labora amb la resta dins el front. Unitat en la diversitat.

Xosé Manuel Beiras, possiblement un dels millors dirigents polítics de les darreres dècades, dirigirà l'Encontro amb una executiva formada per 30 militants. Els motius del naixement d'EI són la manca de criteri del BNG i la supeditació de “la unitat d'esforços” a una direcció monolítica. Volen recuperar l'esperit del BNG dels primers quinze anys abandonant l'institucionalisme dels darrers temps. Aquest s'ha traduït en clars retrocessos electorals. El nou partit pretèn “impulsar la dinamització i participació de la societat civil de cara a la defensa dels interessos de la majoria social front la dictadura del feixisme financer”.
Encontro Irmandiño va néixer l'estiu de 2007 com a corrent dins el BNG promovent l'assemblearisme (eliminat per l'actual direcció), la democràcia interna i la vinculació amb la societat. EI ha estat molt crític amb la supeditació del BNG envers el PSOE que ha acabat duent al daltabaix electoral. I no és un moviment menor: 9 dels 50 consellers nacionals del BNG foren escollits de la llista d'Encontro Irmandiño.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada