Els darrers mesos m’he implicat a fons en el projecte de la coalició Solidaritat Catalana per la Independència. La campanya electoral ha estat meravellosa en tots els sentits, he conegut persones magnífiques i va ser coronada per un èxit històric en la política catalana. Un gaudi. Mai s’havia obtingut un resultat així en tant poc temps. Tot plegat amb pals a les rodes com la bruta campanya periodística contra Joan Laporta o l’absurda duplicitat de Reagrupament. Només ells no veien el que els hi anava a passar.
De tot plegat em queda haver conegut molts veïns, en el sentit literal, que pensen com jo. No persones virtuals sinó homes i dones que dedicaran els propers anys a lluitar per la independència. Al districte de Sant Martí s’ha creat un grup humà fantàstic que anirà més enllà de SI. Després de col•laborar en la campanya en molts aspectes i en especial en la gestió dels webs locals he estat escollit coordinador del districte. Al web actual es pot veure tot el que vam arribar a fer.
Ja fa temps, però, que vaig dir que presentar-se a les eleccions locals era una greu errada de Solidaritat. Com diu Granollacs no era un bon camp de batalla. Fer-ho, a més, com un bloc monolític sense contemplar la diversitat interna està essent la causa d’una crisi incerta. Ara bé, qui ha dut al parlament la llei sobre la independència?. Només per aquest fet ha valgut la pena l’esforç. La coalició SI ha entrat en crisi per varis motius, un d’ells és que els seus integrants pensen i no es limiten a ratificar fent veure que escullen. Potser cal pensar menys per no tenir divisions.
SI ha trencat un mur, el de l’autonomisme frustrant de CiU i l’independentisme sotmès a l’esquerra d’ERC. Ha sorgit un nou espai on la independència no es sotmet a res. Un espai que pot pactar amb ERC puntualment com fan Reagrupament o Democràcia Catalana. I pactar no vol dir integrar-se com s'ha interpretat erròniament. DCat o RCat han pactat puntualment però no entren a ERC. Un espai que també pot optar per una via pròpia com fa el partit (que no coalició) SI. Un espai que, amb unes formes o d’altres, pot ser punta de llança. I Solidaritat, les consultes o Reagrupament, sobretot, han servit per posar en contacte moltes persones que fins ara no es coneixien.
Hi ha, des de CiU i ERC, algunes persones que fan sorna del que passa amb SI. Poca broma. En només 3 mesos les persones que van fer SI van aconseguir 4 diputats. A ERC li ha costat 80 anys tenir-ne 10. Sobre CiU ningú qüestiona la seva solidessa interna. El motiu potser són milers de persones cobrant, des de fa anys, el corresponent sou del partit o del càrrec institucional a canvi de callar el què pensen. Ha generat més debat ideològic SI en uns mesos que CiU en 3 dècades. De fet, per exemple, la proposta estrella de CiU la va fer el malaurat Trias Fargas. I quants anys fa?.
Com vas dir fa temps, és el primer error de SI. Però, si no ens tornem bojos, Solidaritat té una tasca per davant fantàstica: cal mobilitzar el màxim de catalans per donar suport a la Llei de Declaració de la Independència!
ResponEliminaHi coincideixo totalment tot i que jo "milito" a la banda reagrupada. No m'he implicat en la campanya ni en res però el fet d'assistir a reunions locals i nacionals ajuda a conèixer més gent i no estar aïllat en mig del no res.
ResponEliminaD'aqúí a sis mesos ningú se'n recordarà, de tot això. Ànims, que tenim feina!
ResponEliminaGranollacs: tens raó, la llei de la independència és prioritària però torna a sorgir un dubte: defensada per un sol partit?. O intentem cercar el màxim de complicitats com ha fet en Laporta?.
ResponEliminaRicard: El món virtual té això. Si no el complementes en militància efectiva acabes en una torre de vori. Tu fas bé. Per cert, la banda reagrupada també és la meva. És la banda independentista i a les locals de BCN RCat ha jugat millor que sí. Però a les autonòmiques...
Reflexions: No és una crisi lleugera. Hi ha un debat de fons sobre organització (presidencialista, stalinista, assemblearia), un altre tàctica (partidista, frontista, plural) i un tercer de persones que aixequen massa dubtes. Gràcies pels ànims.
Primer de tot vull felicitar-te i donar-te les gràcies.La majoria d'independentistes ho som de sofà, o de teclat (com a molt) per diversos motius. Gràcies a vosaltres aconseguirem la fita.
ResponEliminaEn segon lloc: els catalans som individualistes de mena. Hem fet genis però poques organitzacions realment cooperatives (a nivell econòmic recentment hi ha algunes excepcions remarcable).Socialment hem aconseguit molt. Hem posat la possibilitat de la independència en l'imaginari de tothom. Només ens cal un darrer pas: formular una proposta simple i seriosa, i no abandonar-la fins aconseguir-la. Per fer això caldrà la determinació d'uns quants, però sobretot, el seguiment d'una massa. Una massa que votarà, sense cap mena de dubte a 6 o 7 partits/coalicions diferents.
Conclusió, el debat partidista ens distreu de l'objectiu. Remem en a mateixa direcció? Sí? Doncs au, deixem que hom remi com vulgui i per on vulgui.
Gràcies per les felicitacions i coincideixo que hi ha molt independentista de sofà. Però precisament això és causat, també, pel que dius: el debat partidista. Fastigueja i provoca que molta gent es quedi a casa.
ResponEliminaRemem en la mateixa direcció?. Quan hom dedica més temps a criticar altres independentistes que a l'estat no rema.