dimarts, 30 de novembre del 2010

357. El mercat medieval de Vic, una excusa per celebrar els resultats electorals

Una de les sorpreses de les eleccions autonòmiques fou el resultat de SI a Vic. Resulta aclaparador com una candidatura nova ha pogut convertir-se en segona força, de cop, a la capital d'Osona. Fins i tot ha superat al PSOE. A aquests grans resultats de SI, prop d'un 11 %, cal afegir que ERC s'ha apropat al 8 % i Reagrupament que obté més del 3 %. Com han canviat els temps respecte al 1988 quan l'independentisme ni era present i la llavors federalista ERC obtenia un justet 9 % mentre Alternativa Verda (avui integrada a SI) no arribava al 1 %. Vic s'ha convertit així, en punta de llança de l'independentisme amb les consultes, el lipdub o els resultats de diumenge amb un 22 % pels independentistes.


Uns dels lemes més aconseguits dels independentistes bascos és el de “Jaia eta borroka”, festa i reivindicació o lluita. Doncs aquest llarg cap de setmana també podem combinar ambdues coses anant a Vic. S'hi celebra el Mercat Medieval entre el 4 i 8 de desembre. Hi trobarem artesans tradicionals, recreacions medievals, teatre i música al carrer, parades d'alimentació, tavernes, espectacles, exhibicions... L'entrada és de franc. Precisament Reagrupament celebrarà dissabte, a Vic, una assemblea on decidirà per on orientarà el seu futur. Serà una decisió important per la política catalana doncs Rcat ha obtingut 40.000 vots i és la novena força tot duplicant els resultats de la desena.

3 comentaris:

  1. Suposo que la gran tasca feta per l'Alfons López Tena en l'organització de les consultes a Osona han influït molt en el vot a SCI en aquella comarca. Desitjo que des de la plataforma del Parlament i l'accés als mitjans d'informació la presència de l'independentisme augmenti considerablement.

    ResponElimina
  2. Vic sembla un bon lloc on anar per aquests dies festius (no puc dir pont perquè alguns no en tenim!). Realment, el factor López Tena és la clau que explica aquests resultats a tota Osona. Què hauria passat si l'haguessin deixat organitzar la consulta a llocs com Girona o Barcelona?

    ResponElimina
  3. Ricard: Osona ha estat fonamental en % però hi ha altres comarques: Garrotxa, Solsonès, Conca de Barberà...En tot cas SI ha estat la única en rendabilitzar l'esforç enorme de les consultes en clau indepdenentista.
    Albert: Llàstima que no tinguis pont. Després de la campanya és molt necessàri. Molt bona la prenguta: què hauria passat a Girona?.

    ResponElimina