dilluns, 22 de novembre del 2010

349. Les propostes d'Alternativa de Govern

Alternativa de Govern és la formació encapçalada per Montserrat Nebrera qui fou diputada del PP. El seu gran error, possiblement, ha estat personificar en excés la seva formació. El seu programa, eminentment liberal, abraça els elements de la dreta clàssica: individu, família, comunitat. AdG és de les poques formacions unionistes disposada a debatre l’opció de la independència enlloc de blasmar-la sense cap argument raonable. En aquest sentit, però, és d’agraïr el seu posicionament: “No és el nostre aquest debat, el del futur polític de Catalunya, tot i que a Alternativa de Govern creiem que una comunitat d’individus lliures, amb independència de criteri, pot decidir quina mena de forma política adopta. I en tindrà tot el dret, justament per haver conquerit la seva llibertat de criteri. Hores d’ara no és així i per tant, és molt difícil destriar la veritat i l’interès entorn la realitat econòmica i social que s’obriria amb la constitució de Catalunya com a Estat independent.”

On AdG ha aportat molt aire fresc és en la regeneració democràtica. Denúncia amb claredat les aberrants subvencions que reben partits i sindicats. Per quin motiu tu has de finançar el PSOE i el PP?. No tenen militants?. També pretenen revisar el paper de l’eficiència i la raó de ser de les empreses públiques. Una proposta ben clara és la de fer gratuït el càrrec de regidor a un miler de municipis catalans. Estalvi. 25.000 milions d’€ més del que suposa l’espoliació anual que Catalunya pateix. L’eix ideològic d’AdG es centra en eliminar les subvencions als partits i una llei electoral catalana. En aquesta els electes no seríen sotmesos al grup parlamentari, seríen arrelats al territori com al Regne Unit i tindríen limitació en el temps. Així s’evitaríen casos aberrants com el de la crosta partitocràctica encarnada per en Joan Ferran (PSOE), diputat des de 1992: dues dècades!.

4 comentaris:

  1. Menys en l'aspecte independentista estic d'acord en gairebé tots els aspectes del programa d'AdG. Cal una força així en l'espectre polític català per renovar una mica l'aire carregat del Parlament.

    ResponElimina
  2. Comparteixo la teva opinió: certament AdG ha tingut el valor de fer propostes noves i, tot i ser unionista, reconeix el dret a l'autodeterminació. De fet és la única força unionista democràtica, en aquest sentit.

    ResponElimina
  3. El que passa és que no entraran ni de lluny. Amb més publicitat i un altre context, haguessin pogut fer mal dins de la CiU més liberal, però ara mateix sembla que aquesta formació se'ls menja el seu espai.

    ResponElimina
  4. Si entresin potser s'acabaria el "xiringuito" per molts. De ben segur que no entren però les propostes no deixen de ser bones.

    ResponElimina