dimarts, 16 de novembre del 2010

344. Tots els independentistes tenen "pegues".

Ahir parlàvem de les crítiques de puristes i unionistes al suport de Maria Lapiedra a SI. El cas, però, no és només aquest. Els darrers anys són desenes les figures conegudes de la societat catalana que aposten per l'independentisme. El canvi ha estat brutal. Tots però, pels unionistes i pels puristes, tenen pegues: Joel Joan només ho fa per subvencions, Carretero és malcarat, Laporta encarna la setena plaga, Carod va pactar amb ETA, Puigcercós és un sectari, Colom un aprofitat, els de les CUP són amics dels bascos, Canut és de l'espanyol, Llach avorrit, Barrera o Broggi són massa grans...Tota formació independentista és objecte de burla i llavors sembla que el vot útil independentista sigui...no votar independentista. Hi ha qui sembla una d'aquelles sectes jueves esperant el messies pur que els dugui a la independència levitant per sobre de la resta d'humans.

Ningú sobra a l'independentisme. Un estat ha de tenir de tot; actrius, trostkistes, catòlics, evangelistes, economistes, comediants i lladres. Precisament el que els preocupa és que l'independentisme s'està normalitzant i s'escuden en criticar els arbres per amagar el bosc que ha crescut els darrers anys. El darrer cop que han rebut és que un president del Barça sigui independentista i que l'entrevisti el New York Times i que aquest diari parli amb normalitat d'un estat català independent. Però segur que el NYT també té alguna "pega".

2 comentaris:

  1. La gent busca la perfecció per tot arreu i això és impossible. Això no existeix. Des de l'autonomisme no s'estan per tants discursos i acaben votant a aquell que més s'apropa al que pensen. A més, el que exposes són trets del caràcter que es diuen sense ni tan sols haver conegut el personatge en persona. No es pot basar un vot en una cosa tan simple.

    ResponElimina
  2. Sí, els independentistes han de ser cultes, rics, amb èxit, poliglotes i tenir el do de l'ubiquitat. Per ser unionista només cal emetre sons i ja ets molt valorat.

    ResponElimina