diumenge, 7 de novembre del 2010

335. L'actual estat amb menys corrupció fa un segle era part del que, avui, és el més corrupte

Finlàndia, Dinamarca i Nova Zelanda són els 3 estats menys corruptes del món. Rússia és, en canvi, un dels més corruptes. Es dona la circumstància que, fa menys d'un segle Finlàndia formava part de l'estat rus. Sense haver aconseguit la independència Finlàndia formaria part de l'estat més corrupte del món...essent el menys corrupte !.



Aquesta paradoxa ens il·lustra del que passaria amb Catalunya. Essent dependents d'Espanya internacionalment se'ns identifica com ells. Som corruptes com ells ja que no tenim mecanismes propis de combatre la corrupció. Hem de suportar una justícia que deixa en llibertat corruptes confessos com Fèlix Millet pel sol motiu que podria enfonsar tota la classe política local. A l'estat espanyol hi ha 750 regidors i alcaldes imputats per corrupció. A més, internacionalment formem part d'un estat considerat un PIGS (porc) per la seva lamentable situació financera. Independents seríem el quart estat de la UE. És evident que, qui ara mana, intentarà mantenir la xarxa de corrupció i continuar amb una Catalunya regió d'Espanya. Però ens hem de proposar trencar amb les seves xarxes mediàtiques, econòmiques i polítiques per convertir Catalunya en Finlàndia. El que és una temeritat és continuar formant part de Rússia quan pots ser Finlàndia.

3 comentaris:

  1. O Iugoslàvia podent ser Eslovènia. I tant, a més del benefici econòmic s'hauria d'aprofitar per a canviar els costums espanyolitzants adquirits.

    ResponElimina
  2. Aquests corrputes són tan miserables que fins i tot es "conformen" en espoliar les misèries d'una autonomia. Volen matenir el seu poder sigui com sigui. I els dirna de ben grosses contra qui vulgui fer canviar l'estat de les coses.

    ResponElimina
  3. Fa que pensar que les autopistes beneficien a La Caixa qui financia a CiU i PSOE a fons perdut. Com va, La Caixa, no oposar-se a la independència?.
    La independència és una gran oportunitat per regenerar aquesta societat i Finlàndia pot ser un bon model.

    ResponElimina