La protesta índia a Glen Cove / Sogorea Te ja fa més de 50 dies que és dempeus. Els indis ohlone, miwok i Pit River mantenen els tipis rituals i han fet un fum d’activitats contra la profanació de Sogorea Te (Califòrnia). La zona sagrada és amenaçada de convertir-se en una “àrea d’esbarjo” de formigó. Els activistes han aconseguit que l’empresa promotora s’avingui a negociar i han rebut suport de l’International Indian Treaty Council, l’American Indian Movement, mig centenar d’activistes de Hawaii, la tribu Pit River o tribus d’altres contrades. Els tradicionalistes diné (navajo), per exemple, els han enviat llenya, els wintu han realitzat activitats emmarcades en la seva campanya de defensa del salmó i s’ha recordat la matança d’indis pomo de Bloody Island (1850). També s’han realitzat trobades espirituals i el 23 de juny clourà la marató espiritual d’indis de Califòrnia. Aquesta cursa fou creada l’any 1978 per Dennis Banks motor del renaixement militant dels indis americans.
Una nació més sense estat.
ResponEliminaA Catalunya fem igual; de tant en tant, hi ha manifestació o Jocs Florals o victòria del Barça: tot plegat un grapat de mosques -ciutadans inofensius sense armes ni objectius- que no passen d'aquí.
És la lenta mort dels pobles al llarg dels segles, després d'haver estat derrotats massa vegades
Abans dèiem "KESE'NVAGIN" i, vist com va, ja diem "ENS(e)N'ANEM". Sort que quatre imbècils continuen cobrant de l'espoli que ens fot l'espanya (nadal, thedoor, pujol, estruvell, kamatxo, txakó, lo-peste-na i mas i mas i montilla i maredegall).
A reveure! Me'n vaig a Castelldefells a fer una cervesa i menjar uns calamarsets! I els indis, doncs mira tu, acabaran ben fotuts com els catalans tossuts.
Una opinió dura però no exempta de raó. I el paralel·lisme amb les nacions índies és certament real.
ResponEliminaBon profit a Castelldefels on, per cert, guanyà les eleccions un partit tant autòcton com el PP: