dimecres, 22 de juny del 2011

491. “Independència”, manifestació el 9 de juliol

El 9 de juliol a les sis de la tarda hi ha convocada una manifestació sota el lema “Pel nostre futur: independència”. La primera pregunta què es fa és: i qui la convoca?. Doncs l’han endegat persones a títol individual per facebook i, poc a poc, ha anat prenent cos. Una trentena d’entitats s’hi han adherit des del principi. Entitats petites però. A més hi han donat suport, sense implicar-se en l’organització, quatre partits amb representació institucional: Democràcia Catalana, Esquerra, Reagrupament Independentista i Solidaritat Catalana per la Independència.

La convocatòria defuig rememorar la gran manifestació autonomista del 10 de juliol. Aquella fou convocada en defensa de l’estatut tot i convertir-se en un clam sobiranista. Aquesta demana la independència. Possiblement convocarà una xifra petita de persones. Entre un miler o dos. És el que té no comptar amb recursos financers ni suport dels mitjans de comunicació. És el que té tenir el recel dels partits sempre porucs a les iniciactives que no controlen des del principi. I no és poca gent veient com aquest cap de setmana SI aplegava 200 persones a la seva escola d’estiu o Rcat a 350 en la seva 4ª assemblea general. Ambdues organitzacions ho van qualificar d'èxit. L’ANC, per exemple, en el seu acte massiu va aplegar prop de 2.000 persones moltes d’elles convidades. L’èxit o fracàs es pot mesurar en nombres però no només.

El mèrit, però, de la manifestació serà que l’independentisme tornarà al carrer en un moment on aquest sembla en mans d’un magma de persones fartes del present però sense clares propostes de futur. També serà meritori que sigui organitzada des de la base com a resposta a l’atzutzac que vam viure el 22 de maig causat per la divisió partidista. Un tercer factor, decisiu, és que va dirigida a tots els independentistes. No hi ha l’excusa de manipulació per part de cap partit. Això permetrà visualitzar, precisament, aquells qui només van als actes que organitzen ells mateixos. I tenir-ho en compte quan ens convoquin en nom de la unitat independentista. Tant important és qui convoca com aquells que no ho fan.


2 comentaris:

  1. Gràcies. El fet que ho organitzi gent de base potser servirà per retratar qui treballa per la independència i qui només per les seves sigles. Fins ara només teníem mobilitzacions fetes de dalt a baix i aquesta és la primera de baix a dalt.

    ResponElimina