dissabte, 31 de juliol del 2010

246. Solidaritat, SI, Reagrupament: sense paraules


Solidaritat: ""és un clam a Catalunya assolir la unitat entre els partidaris de la independència de la nació que permeti presentar una candidatura unitària a les properes eleccions al Parlament, i nosaltres compartim aquest propòsit i hem fet, fem i farem tot allò que calgui per assolir-la".

Reagrupament: "Si Laporta no va amb Reagrupament, Reagrupament anirà amb Laporta (...) pactaria amb el diable per aconseguir la independència".

Coalició SI: "presentar una candidatura transversal, equilibrada i unitària, que motivi als abstencionistes i porti al Parlament un estol de diputats que, sense renunciar a les seves personals ideologies es comprometin a treballar units, per a prioritzar en tot moment l’objectiu de la independència.(...) Encara trobem a faltar formacions polítiques catalanes, entitats, associacions i sindicats als quals cridem a afegir-se".

Hores d'ara encara no sabem el motiu pel que aquestes 3 forces no es posen d'acord. No fer-ho serà responsabilitat de totes. Tingui qui tingui la raó. En política, deia Tarradellas, es pot fer de tot menys el ridícul.

2 comentaris:

  1. No és tan senzill arribar a un acord. Per començar, són ritmes diferents. Reagrupament ja fa molt de temps que treballa, està organitzat al territori i ha escollit llistes. Solidaritat fa 4 dies que s'han presentat i s'estan començant a organitzar ara. Després, hi ha què fer un cop al Parlament. I un altre tema és el finançament de la campanya, el pes de cada un a les llistes... És complexe, però esperem que arribin a bon port les negociacions.

    ResponElimina
  2. Penso que fa mesos que hi ha converses. Tens raó en tot el que dius però la proposta de Solidaritat té lògica: una assemblea oberta que esculli les llistes. Sembla com si Rcat només estigués negociant una quota a les llistes. El mateix que va denunciar quan va néixer Suma Independència. En aquell cas Rcat va respondre que si volien podien presentar-se a les assemblees de Rcat. El pes a les llistes, per SCI, el decidiria una assemblea on cadascú demostraria la força que té.
    Ideològicament no hi ha diferències. El tema del finançament no el conec, però. Solidaritat no tindrà temps d'organitzar-se i Rcat, sol, no sembla que tindria uns grans resultats. No entendre's, ja, és un suïcidi.

    ResponElimina