dijous, 1 de juliol del 2010

223. En profund agraïment a Laporta, repàs d’una trajectòria brillant

En P. Maragall, quan era alcalde de Barcelona, en una celebració a la plaça de Sant Jaume va dir que el Barça havia de deixar de ser "Més que un club" per ser "només un club". El vell somni del PSOE i CiU del “regionalismo bien entendido”. Quan el Barça sigui només un club deixarà de ser el Barça. Al Barça no li calen aficionats de fora de Catalunya que no entenguin la catalanitat com al Madrid no li calen els qui no entenguin l’espanyolisme ni al Celtic de Glasgow la identitat cèltica front la unionista del Glasgow. Per alguna cosa la samarreta del Barça és la més emprada als camps de refugiats del Sàhara o de Palestina.

Va haver un moment que semblava que la sociovergència se’n sortiria. I llavors va succeir. En Joan Laporta va arribar al Barça quan el club arrossegava una crisi només comparable a la que va dur al suïcidi a J. Gamper. Laporta va prometre un “cercle virtuós”. I ha complert. Deixa el Barça a l’elit mundial en bàsquet, futbol, hoquei i handbol. Sense renunciar a res. Sense demanar perdó per ser català. Només recordant com va deixar el club el nuñisme (Nuñez, Reyna, Gaspart) podem entendre aquest canvi. Laporta ha comés errors com el cas del seu cunyat o barallar-se amb mitja junta. No ha sabut actuar en equip però ha hagut de patir una campanya acarnissada per part dels qui no li perdonen que renovés un club agònic i que ho fes des del desacomplexament de la catalanitat. Per tot plegat només un agraïment des de la màxima objectivitat. I amb fets. Mercès, president Laporta.

• En l'apartat de futbol ha passat d'un Barça que feia misèria i no guanyava ni una Lliga al Barça de les sis copes. A més s’han guanyat dues copes d’Europa en 7 anys amb 2 entrenadors diferents...més que en un segle. En global el Barça de laporta ha recollit 53 títols en 7 anys!.
• En l'apartat social, s'han adherit moltes penyes i socis. El Barça torna a estar a primera línia mundial i a més sense amagar el catalanisme.
• En l'apartat econòmic, hem passat a tenir un club que facturava 150 milions d'€ a facturar-ne 420.

Parlem de fets concrets:
• La Senyera a la samarreta.
• El fcbarcelona.CAT present arreu.
• La llengua catalana com a llengua prioritària per adreçar-se als socis en grans esdeveniments (va ser oficial a la final de Roma -juntament amb italià i anglès- gràcies al Barça).
Recuperar el lema "Més que un club" que alguns havien volgut enterrar. Aquest mateix "Més que un club" ben gran a la graderia de l'Estadi, a lateral, perquè el nou president el vegi cada cop que segui a la llotja. I no ho oblidi.
• Uns èxits esportius reconeguts mundialment: 53 títols en 7 anys.
Eliminació de la facció violenta d'afeccionats.
• Recuperació i compromís amb la catalanitat. Capacitat de relacionar catalanitat i universalitat.
• Acord amb UNICEF després de les dures critiques del grup Godó que acusava, injustament, Laporta de voler arribar a un accord amb una empresa d’apostes. La mateixa que avui du a la samarreta el club de la capital espanyola enmig del silenci del propi Grup Godó.
• Recuperació de la memòria del president Josep Sunyol.
• Deixar el projecte esportiu en mans de gent que han apostat per la pedrera. Laporta ha acabat amb els 4 entrenadors de les seccions que parlen català així com el secretari tècnic. No cal cercar for a el que tens dins.
• Projecte XICS d’ajuda als infants desafavorits de tot el món, en especial dels d’Àfrica.
• Consideració de la Catalunya Nord com una part més de Catalunya.
Laporta haurà comes errors. Però són comparables a totes les fites que ha aconseguit o només han estat amplificats pels qui mai han cregut en ell?.

2 comentaris:

  1. És increible que, amb tots els èxits sumats, la crítica sigui tan bestial. Ho arriba a conseguir el Núlez i les veneracions s'haguessin succeit una rere l'altra.
    Per cert, el Sandro ja li ha col·locat al demanda. Primer favor a tornar als que li han fet la campanya.

    ResponElimina
  2. Tens raó.
    És el que té anar contra el sistema corrupte imperant.

    ResponElimina