dilluns, 12 de juliol del 2010

232. El Barça guanya el mundial de futbol

Fins a set jugadors d’una alineació d’onze han permès la selecció estatal de guanyar el mundial de futbol. Cap equip aporta tants jugadors a una selecció ja que això el desgasta profundament per a la següent temporada. No és la única excepció. Cap estat, a part d’Itàlia, retira la fitxa federativa a un jugador si es nega a formar part de la selecció. Tampoc cap estat es gasta tants diners en primes pels jugadors.

El Barça, ahir, va donar una nova mostra de futbol. Tots els gols marcats per la selecció estatal han estat de jugadors del Barça. Precisament els qui han atacat aquest model de futbol ahir el celebraven. I just aquests que s’han acarnissat amb el Barça de Joan Laporta afirmant que no s’havia de barrejar esport i política intenten fer una lectura política d’un èxit esportiu. Ahir molta gent del Barça va celebrar una victòria que demostra que, fins i tot en el futbol, els espanyols necessiten els catalans. Ahir, a Madrid alguns van descobrir que a Catalunya hi viuen espanyols. Van oblidar, però, que els catalans sinó celebren la selecció on hi ha més jugadors catalans no poden celebrar res. I som una nació massa gran per no celebrar res. Si volen que facin una lectura política, però un estat no pot basar-se en l’esport. El dia que perdin tot s’els esfuma. El Barça juga cada setmana i la selecció, la seva, cada dos anys.
El problema, per a ells, és que a l’estat espanyol li queda l’esport i poca cosa més.

2 comentaris:

  1. Els que ahir van celebrar la victòria pels carrers no celebraven cap victòria del Barça. Ahir el Barça no va guanyar res. Va guanyar Espanya. Només cal veure els banderes que onejaven pels carrers.
    La política és un estat d'ànim. I, sense la roja, amb la manifestació del dissabte els hi haguéssim menjat de tot la moral. Una pena.

    ResponElimina
  2. Les lectures no em semblen tan fàcils.
    Els qui van sortir ahir eren de tot. Un grapat eren unionistes radicals i molt lumpen social de difícil catalogació i que s'emborratxa guanyi qui guanyi.

    Molta gent, però, que ahir va anar amb la selecció estatal ho va fer perqué els jugadors éren del Barça i molts catalans. Ahir van guanyar 23 esportistes. L'utilització política que se'n faci depèn de cadascú.

    Si quan guanya el Barça ells diuen que guanya un "equip espanyol" i quan perd ho fa un "equip català" podem fer el mateix. Ahir va guanyar el Barça que té la millor plantilla del món. I això ens promet molts més èxits dels qui ells, els espanyols, mai arribaran a gaudir.

    I no canvio per res del món la manifestació de dissabte per una victòria esportiva. No són comparables. Aquella manifestació fou concebuda com acte d'alt contingut política. Diumenge es va celebrar un partit de futbol.

    ResponElimina