dimarts, 27 de juliol del 2010

242. Les 10 mentides dels pro-taurins

A les compareixences al parlament els partidaris de torturar fins la mort els braus van argumentar veritables mentides, valgui la contradicció, com bé explica la campanya internacional “For a bullfighting-free Europe”:

Mentida 1) Les corrides són defensades pels artistes. Com bé va dir l’escriptora Espido Freire només les han defensat artistes que practicaven un culte a la mort i el dolor. Molts d’altres s’hi ha oposat com Victor Hugo, Alain Delon, Hans C. Andersen, Mark Twain, Franz Kafka, Miguel de Unamuno, Jovellanos o H.G. Wells.
Mentida 2) L’espectacle taurí és universal: Només 9 dels prop de 200 estats del món relitzen aquest acte repulsiu. Dins d’aquest nou hi ha territoris com les Illes Canàries dins l’estat espanyol o el nord de França que ja les han prohibit.
Mentida 3) Les corrides són un element nacional espanyol. S’hi realitzen també a llocs com Mèxic, Portugal (sense mort del brau) o el sud de l’estat francès.
Mentida 4) Les curses de braus són perseguides només a Catalunya. Han estat prohibides a estats com Nova Zelanda, Alemanya, Canadà, les pròpies Canàries, Cuba, Dinamarca, Itàlia o el Regne Unit.
Mentida 5) Els espectacles taurins són un negoci. L’estat espanyol ha d’invertir 530.000.000 € cada any per mantenir una indústria absolutament deficitària.
Mentida 6) És un patrimoni cultural. També ho éren les lluites de gladiadors, ho és la mutilació femenina o ho va ser l’esclavisme. Hi ha patrimonis culturals execrables que s’han d’abolir. Així avancen les societats.
Mentida 7) A Catalunya Nord també és molt seguit. Es poden comptar amb els dits de la mà les places de braus nord-catalanes. Molts nord-catalans s’oposen activament a aquesta monstruositat. Una enquesta del 2003 mostrava que el 73 % dels francesos és contra les curses de braus...per un 5 % a favor.
Mentida 8) L’hàbitat dels braus desapareixerà. Un terç dels actuals hàbitats andalusos on viuen els braus ja estan protegits i conservats per llei independentment de si s’hi crien o no.
Mentida 9) Les corrides són una lluita igual entre home i brau. Els braus són drogats i les seves astes mutilades per evitar cornades. Els braus són animals pacífics
Mentida 10) Els independentistes volen erradicar un símbol espanyol per motius “identitaris”. La més falsa i repetida de totes les mentides dels torturadors:
- Dos reis espanyols, Carles III i Carles IV ja van prohibir-les per motius obvis.
- Hi ha grups antitaurins arreu de l’estat.
- PP i PSOE van abolir-les de les Canàries.
- Miguel de Unamuno i Jovellanos éren independentistes catalans?.
- Hi ha independentistes a favor de les curses de braus com s’ha comprovat a les compareixences.


Demà pot ser un gran dia.

2 comentaris:

  1. Molt dir que es volen abolir perquè és un símbol espanyol, i justament aquest és l'únic "argument" ((sumat a les mentides que comentes) que donen els que hi estan a favor.

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó. És l'únic argument que usen. Lamentables els diputats del PP amb les
    samarretes de "Toros catalans". Són uns indecents. Només un exemple: 16 corrides a Barcelona el 2009 i 350 a Madrid.

    ResponElimina