dijous, 22 d’abril del 2010

166. El PSOE suprimeix la delegació a Euskadi Nord d'Euskal Telebista

El 31 de març finalitzaven els contractes de les dues empreses que cobrien la realitat del País Basc Nord (sota administració francesa) per a Euskal Telebista. Feia 20 anys que Euskal Telebista informava sobre aquelles contrades. Hi havia expectació sobre que faria el govern espanyolista. Ras i curt: prescindir dels seus serveis de manera que els bascos del sud ja no sabran que passa al nord del seu país. La delegació d’ETB a Baiona ha estat suprimida pel PSOE. Cada jorn durant 6 minuts els bascos del sud podien conèixer la realitat dels del nord; fins i tot moltes informacions sobre el sud de l’estat francès sistemàticament ocultades pels mitjans espanyols que ignoren que passa enlloc d’aquesta frontera vergonyosa. Era la realitat d’allò que diuen que a Europa no hi ha fronteres.

Però al PSOE això li molesta, vol fronteres i les posa al mapa del temps i a l’hora cobrir la informació. En realitat la informació sobre Iparralde li donava un afegit a ETB, un model propi, tant important per a configurar un mitjà de comunicació que no es limiti a repetir el que diu Efe o Europa Press que són hispanocèntriques. Això li donava un públic propi. En canvi, com ha fet a TV3, el PSOE, ha regionalitzat la TV autonòmica basca tancant-la a les fronteres de l’autonomia. Això empobreix.
A fi de comptes, diuen, Euskadi Nord no és Espanya, oi?. I si no és Espanya no existeix als ulls ultra nacionalistes de PSOE i PP. Per això defensen amb ungles i dents les fronteres. I són ells qui ho fan.

2 comentaris:

  1. Aquest és el seu "no nacionalisme". El seu centralisme espanyolista sembla que cada dia va a més. Senyal que estan espantats dels creixement de l'independentisme.

    ResponElimina
  2. Tens raó però no es denuncia prou que ells són ultra-nacionalistes. I amb fets, no amb paraules.

    ResponElimina