dilluns, 28 de febrer del 2011

420. Solidaritat vol ser només un partit

De forma absolutament democràtica SI ha realitzat, les darreres setmanes, un procés de reconversió. El que era una coalició feta sobre la base d’una crida a la unitat de tots els independentistes s’ha transformat amb un partit clàssic.
La idea inicial era aconseguir 68 escons per proclamar la independència des del parlament. No es volia, es deia, gestionar el “mentrestant”. La transversalitat era un dels altres eixos. D’aquí hem passat a crear una estructura de partit polític on les parts es confonen amb el tot i la coalició SI passa a ser el partit SI. També hem passat a la ferma voluntat de presentar-se a les eleccions municipals i, per tant, gestionar el “mentrestant”. De la crida a la unitat dels independentistes hem passat a la incapacitat de fer coalicions puntuals per a les municipals. Ni tant sols en llocs on és obvi que la divisió durà a la desaparició de les forces independentistes dels consistoris. Finalment el qui fou cap de cartell electoral, Joan Laporta, ha desaparegut dels òrgans executius.
Totes les decisions han estat presses de forma majoritària per tant ningú pot negar legitimitat a aquests canvis. De la mateixa manera que ningú pot negar que els canvis són fonamentals. El 23 de maig sabrem si aquests canvis són ben rebuts per la població o no. També hi tindrà molt a veure l’excel•lent tasca que està fent el grup parlamentari.
Per cert. ahir TV3 i el diari "Ara" no van dir la veritat: ahir SI no va decidir presentar-se "en solitari" a Barcelona. SI va decidir, simplement, presentar-se a Barcelona. Sola o en coalició.

2 comentaris:

  1. Em va resultar estranya la notícia de TV3; com sempre, manipulant.

    ResponElimina
  2. I Directe.cat. La professió periodística, quan sembla que ha tocat fons, encara aconsegueix excavar una mica més. Per sort queda un mitjà referencial com Vilaweb.

    ResponElimina