dimarts, 8 de febrer del 2011

409. Arpitània es presenta a Barcelona

Amics d'Arpitània manté un blog sobre la realitat arpitana d'allò més interessant i són presents, per exemple, a les paradetes de la Diada principatina a Barcelona. Ara, com a delegació de l'Aliance Culturèla Arpitanna presentaran la realitat arpitana amb una conferència / tertúlia a Barcelona. Arpitània és el país dels Alps (arrel d'”Arp”) on es parla la llengua arpitana o francoprovençal. Inclou contrades de l'estat italià (Aosta i part de Piemont), francès (Savoia, Lió...) i de Suïssa (Ginebra...). L'arpità és una llengua romànica que va ser identificada com a tal pel lingüista Ascoli l'any 1873, i no va ser fins el 1998 que va ser codificada per Dominique Stich.
L'acte du per títol “Història, llengua i realitat d’Arpitània (país francoprovençal)”. Serà el dijous 10 de febrer de 2011 a la sala d'actes del CAOC (Hotel d'Entitats.Providència, 42 – Gràcia).El programa serà el següent:
- Xerrada sobre la història del País francoprovençal i el naixement del concepte d’Arpitània. Amb F. Corradin entrevista J. Henriet (fundador del moviment arpità) ,
- La llengua dels Alps occidentals: escriure l’arpità. F. Corradin i Patrizia Lino (poetessa)
- Perspectives d’una llengua amenaçada. Amb Diego Lucianaz (mestre de l’école populaire de patois d'Aosta), Luca Tillier (autor de la primera tesi doctoral redactada en arpità) i Floran Corradin, escriptor i qui més coneix el fet arpità avui.
L'event començarà a les 7 de la tarda

2 comentaris:

  1. Em sembla que tindrem una agradable sorpresa amb uns ponents de tan alt nivell vinguts d'Arpitània per fer-nos aquesta conferència.
    Amistats.

    ResponElimina
  2. Realment són de màxim nivell. Felicitats.

    ResponElimina