dimecres, 2 de febrer del 2011

406. Una altra victòria simbòlica

Diumenge 30 fou retirat de Barcelona un monument dels unionistes. L'estàtua de la victòria fou aixecada pels franquistes a un lloc emblemàtic de la ciutat comtal. Qualsevol barceloní o barcelonina l'ha vista. Per això era allà. Els darrers anys s'ha fet molt de treball per tal de retirar símbols franquistes a Barcelona. L'àliga espanyolista de Capitania o el monument franquista de l'entrada de la Diagonal (que ja fou mig destruit per Maulets). Poc a poc, doncs, l'ajuntament de Barcelona ha recuperat la dignitat d'una ciutat. Ha retirat els símbols que van deixar aquells, unionistes irredempts, que la van bombardejar. Cal felicitar l'ajuntament per aquestes iniciatives i preguntar-se com s'ha tardat tant en dur-les a terme. Mentre cauen els símbols dels franquistes espanyolistes comencen a alçar-se els monuments dels catalanistes com les columnes de Puig i Cadafalch.

3 comentaris:

  1. El dia que desaparegui l'enorme bandera estanquera que hi ha a l'edifici de capitania i la resta d'edificis oficials hi siguin substituïdes per unes amb quatre barres, la festa serà grossa.

    ResponElimina
  2. Almenys no ho han fet de nit i a les fosques com amb el tema dels Arxius Catalans espoliats a Salamanca... el que hem hagut de veure!

    ResponElimina
  3. Ricard: Com diuen els iralandesos: el nostre dia arribarà!.
    Albert: i, a més, el tema de Salamanca encara cueja.

    ResponElimina