dijous, 17 de juny del 2010

210. Països Baixos: El Partit pels Animals es manté en el parlament

El Partij voor de Dieren, o Partit pels Animals, ha conservat els 2 escons que tenia al parlament dels Països Baixos. La formació liderada per Marianne Thieme ha tornat a donar la sorpresa amb el 1,3 %. A les democràcies avançades no hi ha un % mínim per obtenir representació com passa, per exemple, al País Valencià on PP i PSOE bloquegen l’accés a les llistes que obtenen menys del 5 %.


El Partit pels Animals, fundat el 2002, és una formació temàtica que no vol tenir poder sinó influir en les decisions polítiques. Amb aquest programa ha recollit 120.000 vots tot perdent-ne 60.000. Allò meritori, però, és que un partit així, en el context de crisi econòmica hagi mantingut presència parlamentària. Mentre als Països Baixos tenen un partit pels animals als Països Catalans hem de patir els exabruptes dels partists contra els animals: PP, PSOE i Unió que tenen la intenció de votar contra la ILP que aboliria la tortura contra els braus.

2 comentaris:

  1. Quan he vist això de l'1,3% he pensat: ostres, resulta que amb això ja poden entrar! La barrera marcada al País Valencià és una brutalitat.

    ResponElimina
  2. Exacte, una excepcionalitat a-democràtica a Europa.

    ResponElimina