dilluns, 7 de juny del 2010

200. Lo viatge del Retrobament a L’Alguer

Una iniciativa realment fantàstica es realitzarà del 23 al 26 de juny.
Se l’ha batejada “Lo viatge del Retrobament” i és un viatge a L’Alguer, la vila de Sardenya on es parla català. Rememora una expedició, l’any 1960, de veritables herois que, en ple franquisme, van decidir retrobar els seus germans de mar enllà. Com diuen els organitzadors:
"Quan és arribada la notícia que a l’altra part de la marina hi havia una ciutat on també se parlava català, un grup d’intel·lectuals de diversos territoris de parla catalana van voler venir amb un vaixell per recuperar los vincles perduts. Per a los expedicionaris catalans, veure que eren acollits per una multitud al port de l’Alguer, amb joia, exhibint amb entusiasme la senyera catalana, que en aquella època era prohibida per la dictadura, és estat un moment de gran emoció i felicitat."
Com expliquen els organitzadors els lligams havíen quedat trencats durant dècades i aquest viatge va servir per refer-los. Un programa completíssim per commemorar una efemèride romàntica: la d’un poble que va retrobar-se. Inclou cafès, exposicions, xerrades, un mercat de productes, teatre, concerts...
Felicitats molt sinceres als organitzadors, la ciutat de l’Alguer (governada pel partit de S. Berlusconi), la Generalitat governada pel tripartit i el Club Català de Viatges.
A vegades se'ns oblida que aquest país és molt gran, i que les generacions que ens han precedit ens han deixat un llegat immens. Podem estar orgullosos.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada