dimecres, 2 de juny del 2010

196. Cal felicitar TV3

TV3 ha rebut moltes crítiques d’ençà que el tripartit va endegar el procés d’espanyolització. El treball del periodista Víctor Alexandre n’és un exemple. Aquestes crítiques semblen justificades en especial pel que fa als informatius on el mot “Espanya” es repeteix a modus de cacofonia. La visió informativa és castellano - cèntrica i només cal parlar amb compatriotes nord-catalans per comprovar-ho. Moltes de les notícies que dona TV3 només interessen des de l’òptica madrilenya.


Malgrat tot plegat cal destacar esforços en el sentit contrari per part dels professionals de TV3 que no s’han doblegat a les imposicions de l’ex activista armat Joan Ferran. Un exemple fou l’excel•lent programa “Caçadors de paraules” que va abraçar, potser per primera vegada, la realitat lingüística de la comunitat catalanoparlant. Dijous 2 de juny a tres quarts de déu del vespre TV3 emetrà el documental “Adéu Espanya?”. No es tracta, sembla, de propaganda independentista. Tampoc ho hauria de ser. És una anàlisi sobre les opcions reals, polítiques i jurídiques, d’accés a la sobirania nacional. Un encert en sí mateix però encara més l’aproximació a realitats similars de l’àmbit internacional com Quebec, Escòcia i Grenlàndia. Aquest darrer possiblement sigui el proper estat europeu tot i que la premsa unionista acostumi a amagar la seva realitat. Per tot plegat, caldria felicitar a TV3. Es pot fer al següent enllaç.

2 comentaris:

  1. Estic impacient per veure el programa. Que es posi sobre la taula el debat sobre l'Estat propi a la televisió ja és molt important. Pas a pas!

    ResponElimina
  2. Que es faci aquest documental demostra com ha avançat l'independentisme en 25 anys.

    ResponElimina