diumenge, 13 de juny del 2010

206. Països Baixos: els opositors a la immigració únics vencedors

Les eleccions han suposat un retrocés generalitzat de tots els partits del sistema amb l’excepció del nacional conservador Partij voor de Vrijheid, Partit de la Llibertat, que passa de 9 a 24 diputats. El seu programa és essencialment liberal i oposat a la immigració en general. De fet es pot dir que és obsessionat amb l’islam.

Actualment el percentatge d’immigració no europea als Països Baixos és del 18,0 %. A Catalunya, per exemple, és del 16 %.  Des de 2006 els partits holandesos han aprovat lleis restrictives sobre la immigració conegudes com Wet inburgering que inclouen dos examens per comprovar si la voluntat dels immigrants és integrar-se a la societat. Per exemple a partir dels 3 anys els immigrants han de passar un examen de llengua neerlandesa. I malgrat això l'electorat no té prou i ha votat una opció que presenta un programa molt dur sobre aquesta qüestió. Un programa que sorprèn per la seva radicalitat anti islàmica. El seu líder, Geert Wilders, es va fer famós per la pel·lícula "Fitna" on criticava obertament els valors musulmans i ha proposat la prohibició de l'Alcorà.




Es dona la circumstància que també l’extrema esquerra als Països Baixos s’oposa a la immigració descontrolada. El Socialist Partij argumenta que el capitalisme internacional utilitza la immigració com a nova forma d’explotació. El liberalisme tracta, així, les persones com fa amb el lliure comerç de les mercaderies. L’SP ha obtingut 15 escons.

1 comentari:

  1. Quines contradiccions! Sota rgumentacions suposadament contràries, es troben en el rebuig a la immigració. Compte aquí Catalunya amb els de PxC. Esperem que no entrin a les properes eleccions.

    ResponElimina