dilluns, 24 de maig del 2010

187. La mentida, l'ADN del PSOE

Les mesures anunciades el 12 de maig pel PSOE expliciten com aquest partit ha basat la seva acció política en la mentida i l’engany. El mateix dia sabíem que Hereu feia veure que votava en la consulta de la Diagonal quan no era veritat. Hereu era incapaç d’aixecar-se i dir: el sistema no funciona. Estan tant acostumats a mentir que no ho poden evitar.

El PSOE és el partit dels “800.000 llocs de treball” que van acabar en “800 o 1.000”. El de que a l’estat espanyol no hi havia terrorisme d’estat i va acabar amb un ministre d’interior a presó. El de “recolzaré l’estatut que surti del parlament” i va acabar amb el ribot de Guerra, el que no havia de pactar amb el PP per governar Euskadi, ni regalar Navarra a l'UPN....
Però fins i tot pel PSOE, l’actual govern presidit per Rodríguez Zapatero és especialment retorçat en la mentida. Hi frueix. Un govern que va mantenir-se al poder a base de concedir una ajuda de 400 € de forma indiscrimidada i que va tombar en 2 anys, que va afirmar que el sistema bancari era el més potent del món i ha acabat mantenint de forma artificial moltes entitats tècnicament quebrades. Que va dir que no tocaria les ajudes socials: i les ha retirat gairebé totes!. Que no tocaria les pensions. Les baixa. Un govern que va negar la recessió econòmica, que ha fet una pujada d’impostos indiscriminada i brutal definint-se com “limitada i moderada”. Un partit que va liderar (manipular?) les protestes del “No a la guerra” i ha incrementat de forma notable les tropes enviades a l’Afganistan. Tropes que defineix com a “força de pau” i disparen contra civils afganesos.
La mentida com a forma d’acció política és l’ADN del PSOE. Quina credibilitat tenen les dades econòmiques que ofereix aquest govern?. Realment hi ha un 19 % d’atur o és més?. Pugen els preus o manipulen l’IPC?. Quan algú menteix una vegada ja mai sabràs quan diu una veritat.

2 comentaris:

  1. El dia 1 de maig l'Iceta va dir que es sortiria de la crisi sense retallar drets socials. En pocs dies, la retallada més gran de les últimes dècades. N'hi ha tants d'exemples!

    ResponElimina
  2. A les democràcies avançades les mentides es paguen cares. En el post-franquisme tenen el premi de governar a totes les institucions.

    ResponElimina