dimecres, 19 de maig del 2010

184. Com Robin Hood però a l'inrevés

Hi ha una pregunta inquietant a l'ambient des del 12 de maig:
Per quin motiu les mesures del govern espanyol s’apliquen a les persones més desafavorides: que acabin de tenir fills, pensionistes i treballadors funcionaris?.
El mateix govern que escanya ara milions de persones per estalviar-se 5.500 milions d’€ és el que, l’octubre de 2008 va crear un fons públic per ajudar els bancs. Aquell fons era un regal de 50.000 milions d’€ per la banca. Fou creat amb opacitat suficient per a que no sabem on han anat a parar aquests diners. A més el pla d’ajuda a la banca afegia 100.000 milions d’€ en avals per les entitats financeres. Aquest pla fou aprovat pel PSOE, PP, CiU, EAJ/PNV i UPD.

Encara hi hagué una segona part l’estiu de 2009 amb el Fons de Reestructuració Ordenada bancaria (FROB). Aprovat pel PSOE i el PP, suposa 36.000 milions d’€ per als bancs i les caixes a part dels que ja hem vist abans. Tot plegat parlem de prop de 200.000 milions d’€ que s’han posat a disposició dels bancs a canvi d’absolutament cap condició. En canvi cap empresa pot gaudir de cap suport si fa les coses malament.
El 12 de maig, en canvi, el conjunt de mesures proposades per “estalviar” no arribava a 12.000 milions.

2 comentaris:

  1. La política econòmica erràtica i incoherent socialista ha portat al desgavell actual. Ells s'entesten a atribuir-ho a la "crisi mundial", però en són un dels principals responsables.

    ResponElimina
  2. Erràtica és la paraula.
    Estan desfent tot el que ells mateixos van fer= estan desacreditant les seves pròpies decisions.

    ResponElimina