dilluns, 3 de maig del 2010

173. Quarta Setmana per la Llengua, a Catalunya Nord

Del 1 al 8 de maig es desenvolupa la 4a Setmana per la Llengua a la Catalunya del Nord. L’organitza l'associació Angelets de la Terra. S’hi fan actes a quatre poblacions del Rosselló: Elna, Perpinyà, Ribesaltes i Salses. Aquests actes exposen la creació catalana amb música, teatre, poesia i cinema. Ramon Jordi Faura i Labat, president de l’entitat afirma que "és el millor exemple de la vitalitat i de la diversitat de la catalanitat. Una catalanitat popular i sense complexes que atreu el jovent".

1 de maig. Elna. Acte sobre les 'Sis hores de cançó' que es feien als anys setanta al Rosselló. Amb actuacions de Pau Alabajos, Sergi Contrí, Montse Castellà, Meritxell Gené, El fill del Mestre i Joan Pere -membre dels músics de la Nova Cançó-. Abans del concert es projectarà la pel•lícula 'El Coronel Macià'.
4 de maig. Perpinyà. Debat sobre l'economia a la Catalunya Nord 'Del català folklore al català vector de creixement econòmic'. Hi participaran Llorenç Planes, expresident d’Unitat Catalana, i membres de l’associació nord-catalana Fem Feina.
5 de maig. Perpinyà. En el marc de l'activitat trimestral 'Cine'Cat', el Cinema Castellet projectarà la pel•lícula 'Petit Indi'. I concert de Ben.
6 de maig. Perpinyà. Debat sobre la creació teatral en l'espai català transpirinenc i es presentarà el treball realitzat conjuntament per dues companyies catalanes. Hi haurà la representació d’una obra en català.
7 de maig. Ribesaltes. 'Nit de poesia' i concert.
8 de maig. Salses. Concert amb Belda i el conjunt Badabadoc i Llamp te Frigui.
Tot plegat una iniciativa fantàstica per la que cal felicitar a Faura i els Angelets de la Terra així com els col•laboradors com la delegació nord-catalana de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments d’Elna i Perpinyà entre d’altres. Els angelets de la terra del segle XVII serien orgullosos dels seus descendents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada