dijous, 13 de maig del 2010

179. Anàlisi de les mesures del PSOE: contra alguns i sense ètica

Les mesures decidides pel PSOE confirmen la situació econòmica que viu l’estat espanyol. Una situació on són corresponsables els dos partits unionistes, PP i PSOE, que han gestat un model econòmic nefast que perjudica sobretot a Catalunya. Un model parasitari, oligàrquic, basat en la construcció i les ajudes europees. Aquestes ajudes no es van invertir, es van dilapidar. I ho va fer el PP i ho ha fet el PSOE.
Només la ruptura amb l’estat espanyol pot evitar que Catalunya pateixi una greu situació. Si els autonomistes tenen por d’aquesta ruptura, la independència, com a mínim caldria tenir un model econòmic propi: el concert. El contrari serà dilapidar els nostres tributs en mans de la incompetència comprovada dels polítics mesetaris. És cert que el PSOE n’és el màxim responsable però el trist paper del PP no ofereix alternativa. Davant les mesures proposades pel PSOE els post-franquistes es van limitar a dir que Zapatero era el problema. Ni una valoració de les mesures ni una proposta.

Les mesures anunciades el 12 de maig són bàsicament 3:

1- Reducció del sou dels funcionaris un 5 % i congelació pel 2011. Estalvi estimat: 4.000 milions d’€.
Cal preguntar-se per quin motiu s’ha de reduir/congelar els sous als funcionaris però no a la resta de treballadors cosa que es podria fer mitjançant una clausula genèrica als convenis a aplicar. Si anem a perjudicar als treballadors fem-ho a tots, no?. És cert que rebaixant els sous als funcionaris es redueix la despesa de l'estat però és contradictori amb continuar convocant oposicions i, per molt que quedi bé davant els que no són funcionaris, perjudica un segment de la població treballadora i no l'altres. Per exemple els alts executius als qui el mateix PSOE ha baixat els impostos.

2- Eliminació del xec nadó de 2.500 € a partit del 2011 i congelació de les pensions contributives. Estalvi estimat: 1.500 milions d’€.
L’eliminació del xec ha demostrat la incompetència de les dues decisions de Zapatero que eren regals indiscriminats: els 400 € i els 2.500 €. No hi havia cap motiu econòmic per a fer-los i sí, en canvi, oportunisme electoralista. Entre tots hem pagat el programa electoral de ZP: voteu-me i us regalo diners. Ha resultat, però, que no tenia tants diners per regalar. Tampoc el xec ha incentivat la natalitat interna i sí, en canvi, la de la població immigrada: A Espanya, deien, et paguen per tenir fills.
La congelació de les pensions resulta particularment barroera. Si has treballat i cotitzat se’t congela la pensió. Si no has treballat i tens una pensió no contributiva llavors se’t revaloritzarà. Una altra mesura que discrimina. Per exemple, un treballador veurà com la seva pensió baixa mentre algú que hagi treballat tota la vida en negre veurà com se li puja. Per quin motiu no es congelen totes...o cap?.

3- Congelació de la despesa dels ajuntaments i les comunitats autònomes. Estalvi estimat: 6.000 milions d’€.
La tercera mesura no deixa lloc a dubtes. El govern espanyol actual no té ètica. Si les dues mesures anteriors suposen estalviar 5.500 milions la tercera són 6.000. El problema rau en que l’estat decideix, unilateralment, que comunitats autònomes i ajuntaments no gastin. Enlloc de retallar la seva despesa (podria fer-ho eliminant la carísima missió a l’Afganistan o el que costa la selecció espanyola a Sudàfrica), retalla la despesa de les altres administracions!. Recorda la decisió de fa un temps de rebaixar els impostos. Com es va fer?. L’estat va baixar els impostos eliminant-ne un, el de patrimoni, que resulta que estava cedit a les autonomies. És com si, per estalviar, anem al veí de sobre i li diem que no li deixem comprar vi.

El pitjor de tot és que cap d’aquestes mesures hauria estat necessària si el govern espanyol, un govern que se’ns imposa contra la nostra voluntat, no hagués dilapidat. Ho veurem amb números.

3 comentaris:

  1. En canvi, ni tocar el sistema financer i tot el caduc funcionariat madrileny de l'Estat. Què covard! fer recaure la crisi als més febles. Despertaran per fi els sindicats?

    ResponElimina
  2. Els sindicats estan pagats pel mateix govern faran el paperot i poca cosa més.

    Sobre el sistema financer en uns dies veurem la diferència entre el que retalla ara i el que ha "deixat en mans" als bancs.

    ResponElimina
  3. http://www.reagrupament.cat/novaweb/content/view/1886/1/

    ResponElimina