dimecres, 18 de maig del 2011

470. Com es presenta l’independentisme a les municipals?

Un 65 % del territori, un 96 % de la població
La Comunitat Autònoma de Catalunya té 947 municipis. L’independentisme presenta llistes a un 65 % d’aquests pel 22 de maig. Amb tot això suposa un 96 % de la població. CiU és la força política que presenta més llistes al Principat: 911 front les 884 de fa 4 anys. Pel que fa a les forces independentistes ERC continua essent la principal amb 588 llistes front les 688 de 2007. Novament en Joan Ridao ha mentit: fa unes setmanes afirmava que ERC ja tenia 700 candidatures fetes i repetirien el nombre. Sumant les de fora del Principal Esquerra s’ha quedat en 654 per les 747 de 2007. Quan mentir surt de franc perquè no fer-ho sempre?.

SI contra CUP
Solidaritat ha sorprès tothom. Afirmava cercar qualitat. Malgrat això SI ha fet 111 llistes de les que la immensa majoria en solitari. S’ha afirmat que moltes d’aquestes llistes són fantasma. Si és així se sabrà el 22 de maig i el que ara és una demostració de força suposarà un dur cop a la credibilitat de SI. Un cop dur perquè moltes de les llistes solidàries són precisament a llocs on la CUP tenia presència feia anys. De fet SI pot evitar l’entrada de CUP a diverses localitats i que no avancen a capitals de comarca on havien fet molta i bona feina. CUP presenta 75 llistes front les 40 de fa 4 anys i recolza 5 més al Vallès. CUP i SI protagonitzaran un duel per establir quina de les dues forces pot ser l'alternativa municipal a ERC dins l'independentisme.
Reagrupament gairebé no presenta llistes en solitari excepte a petits municipis com Viladecavalls. Tot i que el president reagrupat va dir que presentar-se a les municipals era una “imbecil·litat” RCat es presentarà a 50 municipis. Principalment amb Esquerra però també ha fet 3 pactes amb SI i alguns amb CiU o amb CUP. Especialment el de Girona.
A part d'aquestes llistes hi ha algunes de puntuals com la de Nova Catalunya Independent a Olot o Identitat Catalana a L'Hospitalet de Llobregat. Aquesta darrera té el dubtós mèrit de no tenir cap integrant de la població.

Creixement a les Illes i manteniment al País Valencià i la Franja
Fora de la CAC Esquerra es presenta a una trentena de localitats balears mostra del seu creixement sobre tot a Mallorca. De fet a aquesta illa ha passat de dues llistes el 2003 a 21 enguany. Això suposa que cobreix un 87 % de la població. A Eivissa tornen a presentar-se en coalició amb el PSOE. La CUP, SI o Reagrupament no tenen presència a les Illes.
Al País Valencià la CUP té presència testimonial a dues localitats: Barxeta i Benifairó de la Valldigna. ERPV havia presentat 47 llistes però aquest cop seran 38. Esquerra també es presenta a la Franja de Ponent, concretament a Calaceit dins d' Entesa de Calaceit mentre Convergència Democràtica de la Franja ho fa a Fraga, Benavarri, Pont de Montanyana, Sopeira i a Areny de la Noguera on tanca la llista l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa.

3 comentaris:

  1. Això de SI és mentida, a on presentan llistes en solitari és els llocs on no s'ha arribat a un acord amb cap altra força política afí, però hi ha moltes on s'hi presenten en coal.lició.

    ResponElimina
  2. http://www.radiocatalunya.ca/noticia/lindependentisme-a-les-municipals-es-presenta-al-65-del-territori-un-95-de-la-poblacio

    ResponElimina
  3. Anònim1: De mentida res.
    SI es presenta en coalició a 6 llocs sobre 111: St Quirze, Targa, L'Hospitalet, La Garriga, Castellnou i Llinars. Això són “moltes”?. No, és un ridícul 5 %.

    ResponElimina