diumenge, 3 d’abril del 2011

443. Solidaritat es consolida com a partit...però cal quelcom més


La concentració de Solidaritat a favor de la llei per la independència no va decebre. Fou un èxit. L'espai, la Plaça del Rei, fou modificat per l'alt nombre de persones. La guàrdia urbana les va xifrar en 800. La Plaça Sant Jaume fou la nova ubicació i gairebé es va omplir. Els parlaments contundents. Com gairebé sempre Isabel-Clara Simó i Núria Cadenes van emocionar. Alfons López Tena va fer un discurs ple de força. Continua essent un brillant orador tant des d'una estrada com a un míting. El secret, possiblement, és que creu el que diu i en política això és una excepció. Les seves referències a l'estanquera, que tindran continuïtat amb una proposta al parlament, van encendre el públic. Persones de totes les edats i condicions, també transversalitat en aquest aspecte.  Ahir SI va reeixir. L'acte fou organitzat amb eficàcia i SI va mostrar-se com un partit que ha consolidat el seu espai.
Queda el dubte, però, de com hagués estat aquest acte convocat de manera unitària. És cert que ha estat SI qui ha presentat la llei però a part de fer-ho cal cercar complicitats per dur-la endavant. Un detall: la llei es va presentar el 2 de febrer, llegida per Joan Laporta que recolzarà aquesta llei i la va presentar a la premsa. Des de llavors enlloc de cercar complicitats s'han creat enemistats. La independència la farem entre tots, i totes, o no la farem.

5 comentaris:

  1. Molt bon com sempre el Jordi VAzquez, els Solitaris a vegades semblen els del video de youtube.com pero mas que a los romanos odiamos a...... Esta ben clar que els Solitaris com a partit saben que ho tenen molt dificil i ara en les municipals es fotran bona ostia, pero.....tenen 4 anys mes per fer soroll intentant pactar amb ERC a les properes forsant enfrontament

    ResponElimina
  2. http://www.radiocatalunya.ca/noticia/solidaritat-es-consolida-com-a-partit-pero-falta-alguna-cosa-mes

    ResponElimina
  3. Anònim: La majoria de grups independentistes sembla el video que cites que suposo que és de "La Vida de Brian".
    Coincideixo en el diagnòstic per les municipals almenys a BCN.
    Per la resta intentem no deformar els noms. De Solitaris res, Solidaris.

    ResponElimina
  4. I quanta gent hagués estat si s'hagués ajuntat tothom i no ho hagués liderat un partit polític únicament?

    Si es tirés endavant aquesta llei, les municipals importarien ben poc a curt plaç.

    ResponElimina
  5. a2b.cat: Malauradament la llei no tirarà endavant. Per això aquestes municipals tenen pes. Show must go on... Tant de bó no fos així, però.
    Sobre la gent: ningú ho sap però Endavant (OSAN) feia un acte el mateix dia a Gràcia i RCat també. Si l'acte l'hagués convocat l'Associació per la declaració d'independència (pantalla de SI però no és SI) la cosa hagués estat diferent. Quanta gent? No ho se però més segur.

    ResponElimina