dimarts, 5 d’abril del 2011

445. El cas d’UDC a Viladecavalls com exemple



Avui presentem un cas que il·lustra la idea que una coalició, sense trencar-se, pot optar per dues opcions diferents a les eleccions municipals. No és un cas únic.

A Viladecavalls (Vallès Occidental), en morir l’alcalde, membre de CDC, fou substituït per la militant d’Unió Regina Parellada qui ha estat alcaldessa els dos darrers anys. Ara, però, CiU es presentarà separada el 22 de maig. Convergència ha optat per la seva pròpia candidata i aprofitar la marca CiU. Això no treu que Unió es presenti en solitari, evidentment amb Parellada com a candidata. Els resultats són incerts i UDC acusa els seus companys de coalició de “decidir unilateralment escollir la seva cap de llista sense respectar els acords als que havíem arribat dos anys enrere”.

UDC es presentarà sense la marca CiU a les municipals però a les properes estatals i les autonòmiques tornaran a anar junts. I tot això no ha suposat la sortida del grup parlamentari de CiU dels membres d’UDC ni cap ruptura o amenaces de traïció o transfuguisme. Tampoc que dirigents capdvadanters de Convergència apostin darrerament per votar el 10A mentre els d’UDC ho refusen. Se’n diu cultura de coalició. I a l’independentisme n’hi ha poca. Per això, entre altres coses, l’autonomisme guanyarà unes eleccions més el 22 de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada