dissabte, 13 d’abril del 2013

585. Una nova victòria: restitució del monument a la proclamació de la República Catalana

Catalunya va recuperant, poc a poc, els elements que l'espanyolisme va eliminar per la força de les armes. I cada gest en aquest sentit, com les quatre columnes de Montjuic o la placa a Lluís Companys al lloc on el van afusellar, són petites victòries que fan més derrota la victòria espanyola de 1939. El darrer gest serà aquest diumenge, precisament el dia de la República Catalana.
La comissió de la Dignitat i l'Ajuntament de Barcelona conviden a participar en l'acte de restitució de la dedicatòria original del monument a la proclamació de la República Catalana feta per Francesc Macià, que va ser mutilada pel franquisme.
Serà Diumenge dia 14 d’abril a les 12 del migdia al Tibidabo, al peu de l’antena de Ràdio Barcelona. S’hi té accés des de la plaça don hi ha l’atalaia i l’església del Sagrat Cor pel camí que surt a ma dreta de l’església per sota de la torre d’aigües.
Accés en vehicle aparcant als aparcaments del parc d’atraccions. Amb l’autobús 111 des de Sant Cugat del Vallès. De Barcelona, l'autobús T2A des de la plaça de Catalunya tocant a Rambla de Catalunya. Amb el tramvia blau seguit del funicular del Tibidabo.
Hem tornat, els derrotats de sempre, però aquest cop per vèncer.

1 comentari:

  1. ".....avant els ciutadans,armeu el somaten..."
    VISCA MACIA,¡¡¡¡VISCA LA REPUBLICA CATALANA¡¡¡¡.

    ResponElimina