diumenge, 26 d’agost del 2012

561. Les Dark Edges i Lady Grey



A Irlanda del Nord, a la localitat d'Armoy (Antrim), encara sota sobirania britànica, hi ha un paratge anomenat "The Dark Edges" a la carretera de Bregagh Road. Es tracta d'un camí de faigs que han anat recargolant-se des que el 1.750 la família Stuart els va plantar en el camí a la seva Gracehill House. Per les i els amants de l'estètica gòtica és una icona. El joc del verd, el marró blanquinós de la fusta de faig i sobretot les ombres el fan un espai màgic. 
Òbviament té la seva llegenda. Als països celtes un lloc no val res si no té la seva llegenda. En aquest cas és Lady Grey, la Dama Gris, que viu protegida per les ombres dels faigs i mai va més enllà d'aquestes ombres que l'acullen. Lady Grey, errant, ens l'imaginem amb cabells llargs, rossejats, voluptuosa, de pell blanca i fina, caminars suaus i veu encisadora. Sembla que prové d'un dels multiples cementiris d'Irlanda on la mort és viu amb naturalitat. A la veïna Escòcia, per exemple, a Edinburgh, just a sota el castell, hi ha un fantàstic cementiri amb tombes dels segles XVIII i XIX sovint envoltat de boira que converteix la mort en un element  més bell que tràgic. No surt a les guies però cal visitar-lo si es va a Edinburgh. I millor a primera hora del matí amb la boira baixa escocesa.
Lady Grey surt dels Dark Edges la nit de Halloween per visitar les tombes oblidades i es fa acompanyar per totes les ànimes maleïdes dels voltants per les Dark Edges. Precisament el Halloween prové d'una festivitat ancestral celta anomenada Samhain, una derivació que en gaèlic significa "fi de l'estiu".

5 comentaris:

  1. Cal agrair-vos aquesta informació.

    'niré quan pugui.

    Salut i república!

    ResponElimina
  2. I delight in, cause Ι fοund еxactly what I useԁ to be having a lοok
    for. Υou hаve еnded
    my 4 dаy lengthу hunt! God Вleѕs
    you man. Нave a great day. Bye

    Ѕtop by my web blоg: one month loan

    ResponElimina
  3. Thаnks for ѕome otheг informatіve web site.
    Τhe place else may just I get that type of infοrmatiоn written in such a
    perfеct method? I've a challenge that I'm just noω
    ωorκing on, and I have been at the glance οut for
    such info.

    Also visіt my homepagе; Property for Sale

    ResponElimina
  4. ӏ reallу like іt whenever peoplе cοmе togetheг аnd share ѵіewѕ.
    Grеat sitе, keep іt up!

    Hеre іs my weblog payday loans

    ResponElimina