diumenge, 14 d’agost del 2011

508. La imponent tasca de la Dian Fossey Foundation

Dian Fossey va adquirir protagonisme internacional arran de la pel·lícula ‘Goril·les a la boira’ (1988) que recollia la seva experiència a Ruanda i el Congo en la protecció dels goril·les. Això li va costar la vida l’any 1985 assassinada a cops de gavinet pels caçadors furtius.
La seva obra l’ha continuada des de 1978 la Dian Fossey Foundation (amb aquest nom des de 1992). A finals dels anys noranta la Fundació va aconseguir que caps tradicionals del Congo acceptessin donar part de les seves terres tradicionals per crear reserves pels goril·les. L’any passat van aconseguir obrir un centre de rehabilitació per individus orfes amb el suport del propi Congo i dels Estats Units. Ja n’hi ha una desena d’animals al centre que pot acollir fins a 30.
La Fundació informa puntualment de les seves activitats que es poden seguir al blog ‘Notes de camp’ que s'ha posat en marxa tot just enguany. Actualment hi ha uns 700 goril·les i els conservacionistes descriuen que la població pateix un “declivi catastròfic”. Entre 1989 i 2003 a les muntanyes de Virunga la població va créixer un 17 %. L’any passat el creixement fou de més del 25 % mercès al treball liderat per la Fundació amb suport dels estats ruandés, congoleny i ugandès. Això no evita incidents com el de 2008 on foren assassinats set goril·les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada