dissabte, 14 de març del 2015

651. Presentació del nou col·lectiu nord-català “Sem”

La localitat d’El Soler, a la comarca del Rosselló, acollirà demà diumenge 15 de març una trobada entre catalans del nord i del sud. L’acte començarà amb un debat amb representants de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la veïna comarca de l’Empordà i de membres de l’ANC de Catalunya Nord. Tractaran de situar l’escenari actual del procés sobiranista i detallaran els passos del full de ruta. La trobada pretén tenir un caràcter de socialització amb un dinar, anomenat "ollada" on cal dur els plats i els coberts. Hom pot inscriure’s, abans del 12 de març, a inscripcions@catnord.cat i el preu és de 12€.

Ja a la tarda es presentarà “Sem”. Sem és la forma dialectal rossellonesa de “Som”. El nou moviment es defineix com un col·lectiu nord-català de partits polítics i entitats que té per objectiu reivindicar un estatut i una institució pròpia per la Catalunya del Nord. Actualment la Catalunya Nord forma part de la regió de Llenguadoc-Rosselló. La seva capital és Montpeller.

En el col·lectiu hi formen part l'Assemblea Nacional Catalana de Catalunya Nord, la Federació per a la defensa de la llengua i la cultura catalanes, Convergència Democràtica de Catalunya, CUP, Esquerra Republicana de Catalunya, Europe Ecologie Les Verts i Unitat Catalana, .

El passat 27 de febrer, candidats ecologistes a les eleccions al departament de l’Hérault van desplegat una pancarta que reivindicava canviar el nom a Regió Llenguadoc-Pirineus. També han obert una pàgina web per a promoure aquest nom que exclouria cap referència catalana a la regió.

Publicat a 'Revista Catalunya Lliure'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada