dimarts, 29 de maig del 2012

548. Qui serà The Cure aquest cop?

 El primer concert de la gira de The Cure ja s'ha produït. Fou al PinkPop Festival als Països Baixos. Hi havia certa expectació per la formació que presentaria el grup, sempre canviant, després de la negativa del guitarra Porl Thompson de participar-hi. Thompson, cunyat, d'Smith manté una tempestuosa relació amb ell. Definitivament no es repetirà la formació que va visitar Barcelona el 2008. Aquella nit The Cure va actuar formada per 4 membres. Aquesta vegada seran 5 dels que tres repetiran:

A la veu i guitarres l'imprescindible Robert Smith.

Al baix Simon Gallup, l'alter ego d'SMith i l'únic, amb ell, que sempre ha estat al grup.

A la bateria Jason Cooper qui es va integrar el 1995.

Les dues novetats són un retorn i una nova incorporació.

Reeves Gabrels és la principal novetat, el guitarra de David Bowie havia col·laborat puntualment els anys noranta amb The Cure per exemple a la peça 'Wrong number'. El nord-americà és un mestre de la improvitsació i ha substituït el millor possible Porl Thompson. De fet ha estat lloat després del concert com un dels fonaments de l'actuació. La seva participació al tour ha estat una sorpresa car només poc abans del primer concert va anunciar-ho per donar explicació de la seva obtada desaparació els darrers mesos.

La gran notícia, però, és el retorn de Roger O'Donnell. El teclista de 'Disintegration' que ha sortit dues vegades de la banda va anunciar el setembre que tornava a formar-hi part. Des de la seva marxa el 2005 The Cure no usava teclats en directe i lleument en estudi. Això va provocar, per exemple, que el tour de 2008 tingués excessos de guitarra en cançons escrites clarament per teclats. Ara ja no és així.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada